e-mail:

Ciepły klimat Południa.

Zapach prostej, szlachetnej kuchni.

Koloryt toskańskich pejzaży ...

Harmonia światła, obrazu i dźwięku.

Dom, gdzie czas zatrzymuje się przy wspólnym stole.

... Oregano

Gdzie liczy się Człowiek, nie klient.
Zmęczeni monotonią kuchni masowej i sieciowej ratujemy Smaki Subtelne ~
zapomniane, a wręcz utracone.
Przywołujemy wielość ich odcieni.
Czerpiemy z tradycji polskiej, wzbogacając ją o śródziemnomorskie nuty.
Eksperymentujemy ze swobodą pamiętając jednak,
że dobra kuchnia nie może być przerostem formy nad treścią.

Finezja ~ zawsze, przekombinowanie ~ nigdy.

Nasza kuchnia wyróżnia się doskonałą jakością.
Najwyższej klasy surowce, oliwa prosto z Toskanii, świeże zioła.
Sól i pieprz.

W zgodzie z porami roku, blisko natury.
Smakowicie. Wykwintnie. Artystycznie.
To nasza Sztuka Stołu .

Uprawia ją cały zespół kucharzy na czele
z  Szefową ~ Kucharzem Roku 2008 .

Restauracja Oregano rozpoczęła działalność w grudniu 2007 roku.
Autorski projekt Anny Kędzierskiej ~ mecenasa sztuki, pasjonatki
oraz znawczyni kuchni z różnych stron świata ~
od początku swojego istnienia ma na celu promocję "sztuki stołu"
w różnych jej odsłonach.

Poza tradycyjną funkcją przypisywaną restauracjom,
promuje oraz pokazuje,

j ak w alternatywny sposób można smakować życie.

motyw naszego Domu: