Ciepły klimat Południa.
Zapach prostej, szlachetnej kuchni.
Koloryt toskańskich pejzaży ...
Harmonia światła, obrazu i dźwięku.
Dom, gdzie czas zatrzymuje się przy wspólnym stole.
... Oregano
Gdzie liczy się Człowiek, nie klient.
Zmęczeni monotonią kuchni masowej i sieciowej ratujemy
Smaki Subtelne
~
zapomniane, a wręcz utracone.
Przywołujemy wielość ich odcieni.
Czerpiemy z tradycji polskiej, wzbogacając ją o śródziemnomorskie nuty.
Eksperymentujemy ze swobodą pamiętając jednak,
że dobra kuchnia nie może być przerostem formy nad treścią.
Finezja ~ zawsze, przekombinowanie ~ nigdy.
Nasza kuchnia wyróżnia się doskonałą jakością.
Najwyższej klasy surowce, oliwa prosto z Toskanii, świeże zioła.
Sól i pieprz.
W zgodzie z porami roku, blisko natury.
Smakowicie. Wykwintnie. Artystycznie.
To nasza
Sztuka Stołu
.
Uprawia ją cały zespół kucharzy na czele
z Szefową
~ Kucharzem Roku 2008
.
Restauracja Oregano rozpoczęła działalność w grudniu 2007 roku.
Autorski projekt Anny Kędzierskiej ~ mecenasa sztuki, pasjonatki
oraz znawczyni kuchni z różnych stron świata ~
od początku swojego istnienia ma na celu promocję "sztuki stołu"
w różnych jej odsłonach.
Poza tradycyjną funkcją przypisywaną restauracjom,
promuje oraz pokazuje,
j
ak w alternatywny sposób można smakować życie.
motyw naszego Domu: